Home arrow Turistinfo arrow Seværdigheder
Seværdigheder
Villa Familija Udskriv
tirsdag, 13 maj 2014
VilaFamilija PictureMontenegro.DK er jo normalt ikke et reklamefinansieret sted - vi reklamerer kun for de steder hvor vi selv har været og som vi selv kan anbefale. Der er ingen penge involveret.

I dagens anledning vil jeg gerne reklamere for min gode ven Zlatko Shobot's værelsesudlejning i byen Tivat. Stedet ligger lige op ad den lille marina Kalimanj og 5 skridt fra Tivats bystrand. Et par kilometer derfra ligger der gode sandstrande og en taxa dertil koster ikke mere end 5 euro.

Huset er nybygget og man har bevaret det tidligere hus' udseende som var bygget i 1909. Der er en dejlig terrasse hvor man kan sidde og nyde udsigten til vandet. Der er roligt - også om natten. Restauranter og cafeer ligger alle 2 minutters gang fra huset og Tivats centrum og superyachtenes hjemsted Porto Montenegro ligger 5 minutters gang derfra, med gode madsteder og cafeer. Som sagt er huset direkte på strandpromenaden og man kan leje kanoer og både.

Ls videre...
 
Nationalparken Biogradska gora Udskriv
lrdag, 04 august 2007
Søen Biogradsko jezero

Ca. 4 timers kørsel fra havet i nærheden af byen Kolasin, ligger naturparken Biogradska Gora. Naturparken var den tidligere kong Nicholas I jagtområde, og blev dermed fredet i 1889. Officielt blev det dog først fredet i 1952 er en af de sidste 3 urskove i Europa.

Det ligger i ca. 1200 meters højde, omringet af bjergtoppe på over 2000 m. I hjertet af naturparken ligger en dejlig sø omringet af skov. Søen er et af 4 søer som ligger i området.

Overnatning og fiskeri

Man kan selv køre derop - men man kan også tage med arrangerede busrejser. Der er mulighed for overnatning med både telt og i bungalows. Overnatningsprisen for bungalows med fuld pension er ca. 20 euro. Fiskekort for en dag koster ca. 10 euro. Man kan også slå et telt op og leje robåde.

Ture

I nationalparken findes 9 forskellige markerede stier som fører en dybt ind i skovene og på bjergtoppene.

Det er en virkelig dejlig tur.

 

 
Cetinje klosteret Udskriv
torsdag, 19 juli 2007

Cetinje klosteret

Tæt ved kysten i den gamle hovedstad Cetinje ligger hovedsædet for den Montenegrinske ortodokse Kirke, Cetinje Klosteret. Det er et kloster som oprindeligt stammer fra 15. tallet og som huser berømte relikvier som Skt. Johannes højre hånd og et stykke af Jesu kors.

Ls videre...
 
Ostrog kloster Udskriv
sndag, 09 juli 2006

Ostrog klosterEn af de store seværdigheder er klosteret Ostrog. Klosteret er placeret mod en stejl klippevæg, hvorfra en fremragende udsigt byder sig mod Bjelopavlici sletten. Klosteret er den  mest besøgte pilgrim lokation i Montenegro. Det blev grundlagt af Vasilije, biskoppen af Hercegovina i det 17. århundrede. Han døde der i 1671 og blev nogle år senere kanoniseret til helgen og udråbt som mirakelmager.

Ls videre...
 

Related Items

RocketTheme Joomla Templates