Home
Paragliding og svævefly Udskriv
lrdag, 07 april 2007

Paragliding

For dem der elsker luft under vingerne og er øvede paraglidere så rangerer Montenegro nok mellem de bedste steder i Europa. Bjergene som går helt ud til kysten og som er ca. 1000 m. høje, er som skabt til at kaste sig fra ud i det blå. Vinden som ofte kommer fra havet gør at man kan få gode og lange hop. Ofte ser strandgæsterne paragliderne glide hen over himlen, for sidenhen at lande ned i selve vandkanten. Opturen - ja, den foregår via bil.

 

Nordmontenegro er et uudforsket sted hvad angår paraglidere, men til gengæld er man rig på erfaring hvad angår motorløse fly - altså svæveflyvere. Den lille lufthavn i Berane er et kendt sted, hvor man både kan få en tur med en øvet pilot, men hvor det heller ikke er umuligt af få en tur ved rorpinden. Opdriften i dalene mellem bjergene er rigtig fin på en god sommerdag og lufthavnen som pt. ikke har kommerciel trafik - benyttes mest til hobbyflyvere og den det gør at man ikke er flyver i et overrendt område.

 Da jeg selv har en lille gård i tusind meters højde over Berane, har jeg ved flere lejligheder overvejet et hop derfra ned til byen - men det må vente til at jeg får samlet mod nok. Mit højeste hop var fra ca. 30 meter i Albertslund, så lidt øvelse vil er at foretrække, før man sætter livet på spil.

Der er en paraglider klub ved kysten, men den er på nuværende tidspunkt ikke aktiv hvad angår prøveture for turister. Men jeg ved fra andre at de er søde til at hjælpe med rådgivning mv. hvis man skaber kontakten og spørger pænt. Du kan henvende dig til os hvis du ønsker yderligere info om dette emne.

Følg dette link til Youtoube.com, hvor du kan se nogle gode ture.

 

 
< Forrige   Nste >