Skinken Udskriv
lrdag, 04 august 2007

Njegushka prshuta (Skinken fra Njegushi) - er nok den madvare som Montenegro er mest kendt for. I de små landsbyer i 1000 m. højde, lige ud for kysten, laves en af de bedste skinker der kan købes for penge. Dvs. det kunne der før de hollandske storproduktions svin blev et billigere alternativ for de lokale små landproducenter. Der er forskel på et svin som går mere eller mindre frit og spiser økologisk, og et svin der er vokset op med 30 andre i et lille bur med kraftfoder som eneste guf.

De specielle forhold under selve skinkeproduktionen, den store højde og saltet i luften som kommer fra havet gør at skinken alligevel smager godt, men jeg anbefaler at man selv tager op til landsbyerne og køber fra de lokale, hvis man skal have lidt med. Der kan man samtidigt købe den lokale ost, som også smager dejligt.

I landet serverer man skinken og osten som en forret.

 
< Forrige   Nste >
RocketTheme Joomla Templates