Home
Montenegros præsident genvalgt Udskriv
fredag, 23 maj 2008

VujanovicDen nyvalgte præsident Vujanovic blev taget i ed i tirsdags, efter at han vandt valget for sin anden regeringsperiode.

Dette er hans 2. valgperiode som præsident, men han er en erfaren herre, som på skift har været både premiereminister og præsident siden 1997. Dette er muligt fordi man i Montenegro tillader bestridelse af præsidentposten i flere end 2 valgperioder - hvis der går mere end 4 år imellem dem.

Han kommer fra partiet Det demokratiske socialistparti - DPS, hvor også den nuværende premiereminister Milo Djukanovic kommer fra. De to har skiftevis siddet på magten i Montenegro siden 1997.
 
I sin tale ytrede han at han vil fortsætte med at arbejde for at Montenegro bliver medlem af EU og NATO, samt at han vil kæmpe for at Montenegro bibeholder sin nyvundne suværenitet, efter landet blev erklæret selvstændigt for præcis 2 år siden.
 
Præsidentfunktionen i Montenegro har ikke en reel politisk magt, men denne har dog mandat til at vælge den minister som skal lede forhandlingsrunder i forbindelse med regeringsetableringer efter valg.
 
< Forrige   Nste >