Home
Priser raser opad Udskriv
sndag, 25 maj 2008

DrinksHer en måned før turistsæsonen for alvor tager fat, har priserne på restauranter og barer fået et ordentligt nøk opad. På bare en måned er priserne steget mellem 20%-30%. En espresso på stranden koster ca. 1½ euro, og Cola er nu oppe på ca. 3 euro. Øl  koster imellem 2-4 euro, og man skal slippe 1.3 euro for en danskvand.

Det er normalt at man før en sæsonstart skruer op for priserne, men dette år har alligevel slået alle rekorder. Dog mener de lokale barindehavere at det er ved at nå toppen: - "Russerne er begyndt at blive mere selektive. Hvorfor skulle de betale mere end 30-40% end det koster i f.eks. Tyrkiet og Ægypten?" - siger en af de lokale bartendere. Det er også blevet for dyrt for lokalbefolkningen, og nogle forudser at den generelle prisstigning vil få de lokale til at flytte væk fra Budva.

En enkelt dag på stranden kan godt løbe op 4-500 kr. Det koster f.eks. 10 euro at leje en liggestol på stranden, og 5 euro for en solparasol. Hvis man deri lægger 20 euro for frokost, og 20 euro for drikkevarer vil en enkelt dag for familien på stranden koste over tusind kroner. Hvis man også skal købe lidt souvenirs, køre i taxa eller leje en vandscooter - kan det blive en rimeligt dyr affære.

Turister fra de omkringliggende lande, som de lokale har døbt "tomatturister" fordi at de hjemmefra tager dagligvarer med, og ikke bruger nogle penge i de lokale butikker, bruger væsentligt mindre. De tager deres egne parasoller og stole med, køber deres drikkevarer hos købmanden, kører i bus i stedet for taxa og har deres egen gummibåd med. Så det kan gøres billigt, hvis man virkeligt vil.

 
< Forrige   Nste >