Home
Kendte montenegrinere Udskriv
fredag, 23 oktober 2009

Selvom Montenegro er et land med kun 650.000 indbyggere, er de rimeligt godt repræsenteret i den danske befolkning og kulturscene. Nogle af dem er blevet både verdens- og danskkendte. Du har sikkert hørt om:

Bojana Popovic, verdens bedste håndboldspiller
Dejan Cukic, skuespiller
Rajko Lekic, fodboldspiller

Se hele listen...

Bojana Popovic
Verdens bedste kvindelige håndboldspiller, som pt. spiller i Viborg HK. Født i Serbien men af montenegrinsk afstamninng. Født 20. november 1979 .

Hun spiller som venstre back i Viborg HK og på det Montenegrinske landshold. Hun er født Bojana Petrovic.

Bojana har planer om at flytte tilbage til Montenegro efter sin karriere som håndboldspiller.

Dejan Cukic
Cukic, født i Montenegro i 1966 og kom til Danmark som 11-årig, blev uddannet på Statens Teaterskole i 1993. Han har haft roller ved flere teatre, bl.a. Fiolteatret, Mungo Park, Østre Gasværk Teater og Betty Nansen Teatret. Filmdebuten fik han med Operation Cobra i 1995, men han slog først rigtigt igennem i I Kina spiser de hunde i 1999. Han modtog i 2007 Lauritzen-prisen. Hans datter Sofia Cukic er også debutteret som skuespiller.

Rajko Lekic
Rajko Lekic (Radivoje Lekic, født 3. juli 1981) er en dansk professionel fodboldspiller. Hans nuværende klub er Silkeborg IF, hvortil han skiftede fra Superligaklubben Esbjerg fB i vinterpausen 2008-09. Hans primære position på banen er i angrebet. Rajko Lekic er af montenegrinsk afstamning, men har boet i Danmark hele sit liv, født og opvokset i Ballerup ved København, og er dansk statsborger.

Marinela Malisic
Født 1979 i København, er en dansk skuespiller, og deltager af Robinson Ekspeditionen 2003, hvor hun i finalen tabte til Frank Quistgaard og kom på en 2 plads. Hun var en sammen med deltageren Ditte Hapel, en joker i spillet og nåede i alt at få 34 dage på øen.

Hun mest kendte rolle er nok i filmen Pusher 3, hvor hun spillede Milena - Zlatko Burics karakters datter.

Marijana Jankovic
Født i 1982 i Montenegro, uddannet ved Skandinavisk Teaterskole og Skuespillerskolen ved Århus Teater og optræder på teater, TV og film.

Hun er kendt fra sine roller i bl.a.  Dansen, Kandidaten, Alting Bliver Godt Igen og fra teaterforestillingen 2200 Carmen.

 

Slavko Labovic
Født i 1963 i Montenegro men bosiddende i Ballerup. Mest kendt fra sine roller som serbisk gangster i trilogien Pusher.Dragomir Pajkovic
Født i Berane, Montenegro. Upcoming stjerne - kendt fra sin rolle som den jugoslaviske eks-soldat Catic i de to første afsnit af Livvagterne.


Maja Savic

Håndboldspiller i FCK med nummer 10 på trøjen. Tidligere klubber: Berane, Buducnost Podogica og Slagelse DT.

 
< Forrige   Nste >