Home
Arbejdsæsonen er startet Udskriv
sndag, 12 juni 2011

Arbejdssøgende i udlandet kan i disse måneder se frem til at arbejdsgiverne, for den kommende turistsæson i  Montenegro, snart begynder at ansætte sæsonmedarbejdere. Officelt mener man at der er ca. 15.000 sæsonmedarbejdere som kommer fra udlandet. 

Fordi Montenegro ikke har arbejdskraft nok til denne type arbejde har regeringen tilladt udlændinge at søge sæsonarbejde i landet. Fagforeningerne er ikke enige, men mener at der er arbejdskraft nok i landet, men at arbejdsgiverne slipper billigere, ved at ansætte folk fra bl.a. nabolandene Serbien og Bosnien & Hercegovina.

Derfor skal du som turist i Montenegro ikke blive overrasket hvis du bliver betjent af en ikke-montenegriner i restauranterne og barene, som traditionelt er et område som er dækket af udenlandsk arbejdskraft i sommerperioden. Det er også der man tjener mest, f.eks. kan man tjene op til 1.500 euro om måneden. For fysisk arbejde i byggebranchen eller i landbruget kan man tjene mellem 25 til 35 euro om dagen.

Restaurationsbranchen er dog den som er mest udbredt og dem der mest er brug for er kokke, tjenere, stuepiger og arbejdere i byggebranchen.

Den montenegrinske arbejdskraft der er i denne branche anslås tilmellem 65.000 og 110.000 personer. Dette skal holdes op med at Montenegro har en samlet indbyggertal på 670.000.

 
< Forrige   Nste >

Related Items