Home
Undtagelsestilstand Udskriv
sndag, 12 februar 2012

Montenegro er dækket af sne og det har gjort at regeringen i dag har udråbt undtagelsestilstand i hele landet. Hele landet, undtagen kyststrækningen, er dækket fra 50-200 cm sne, hvilket har gjort at store dele af trafikken er stærkt begrænset eller helt umuliggjort. Desuden er flertallet af de store landeveje helt lukket for trafik efter kl.17.

Over 10 landsbyer er helt afskåret, mange landeveje er lukket, togforbindelsen til Serbien er lukket og lufthavnen i Podgorica er også lukket. Dog er lufthavnen i Tivat åben.

Flere byer har ingen strøm eller også er strømforsyningen ustabil. Regeringen har indført borgerpligt således at mange statsansatte er sat til at skovle sne. Skolerne er også lukkede og man kæmper for at holde hospitaler snefri, således at ambulancer kan køre og syge kan komme til hospitalerne. I flere byer er hospitalsbesøg forbudt.

Mange hustage er brudt sammen under de store snemænger, og regeringen har da også stærkt opfordret til at befolkningen fjerner sneen fra hustagene.

Sidste år ved samme tid, havde man store problemer med omfattende oversvømmelser, og man må da også forvente at når sneen på et tidspunkt smelter, vil den også skabe oversvømmelser.

 
< Forrige   Nste >

Related Items