Home
Hedebølge i juli
mandag, 19 juli 2010
Dem der skal til Montenegro i de næste par dage, skal være opmærksomme på de høje temperaturer der huserer i landet lige nu.

I den sydlige del af Montenegro er der registreret 33,5 C i de tidlige morgentimer, hvilket sammen med en relativt fugtig luft gør at det næsten er uudholdeligt at ligge i sengen om natten.

Lægerne i landet anbefaler at man holder sig inde eller i skygge mellem kl. 11 og 17 - især hvis man er barn eller ældre med hjerteproblemer.
Ls videre...
 
Parkering dyrere end overnatning
fredag, 16 juli 2010

Finanskrisen har også sat sit præg på priserne af overnatning i Montenegro, hvor man i dag kan finde overnatning for 20 euro pr. nat. Det står dog i kontrast til parkering, strandafgift og udlejning af strandstole og parasoller - hvor priserne ikke har ændret sig. I realiteten kan en strandtur koste mere end overnatningen.

Et priseksempel kunne være 5 euro for parkering (som i realiteten kunne være en støvet græsplæne), hvor der ikke er nogen garanti for at bilen er der når du kommer tilbage. På stranden skal du betale 12-15 euro for en strandstol og en parasol. Dvs. ca. 22 euro for blot at bruge stranden - for én person vel at mærke.

Ls videre...
 
Bojana Popovic forlader Viborg HK
sndag, 04 juli 2010

Verdens bedste kvindehåndboldspiller, den montenegrinske Bojana Popovic, forlader Viborg HK med omgående virkning. Hun melder at det sker pga. familiemæssige årsager, da hendes mand de seneste år ikke har kunnet affinde sig med fortsat bo i Danmark.

Ls videre...
 
Shiloh kører Montenegro-stil
tirsdag, 29 juni 2010
"She dresses like a little dude. Shiloh, we feel, has Montenegro style... that's how people dress there..." - forklarede Angelina Jolie til Vanity Fair, da hun blev spurgt hvordan hendes datter Shiloh klæder sig.


Hun forklarede at Shiloh godt kunne lide tracksuits (træningsdragter) fordi hun godt kunne tænke sig at være en dreng, og at det er sådan at befolkningen i Montenegro klæder sig. Angelina var i foråret på kort visit i Montenegro med sin mand. Brad selv har boet der mens han filmede sin første film i starten af halvfemserne.


Jeg kan kun give hende ret: Montenegrinerne er kendte for at gå rundt i træningsdragter og have en mobil på sig.
 
Montenegro Airlines 3 gange om ugen
torsdag, 17 juni 2010

På grund af den store interesse der er opstået siden Montenegro Airlines oprettede en permanent direkte linie mellem København og Podgorica i år, har selskabet besluttet at indføre 3 afrejser om ugen i juli måned, i stedet for de planlagte to flyvninger.

"Prisen starter ved  1.500 kr. og der er stadig ledige pladser på enkelte afrejsedage - men man skal nok bestille nu, hvis man vil være sikker på at komme afsted." - , oplyser Quality Airtours manager Sasa Rutovic.

Mere information og billetbestilling kan ske via Quality Airtours ApS som er skandinaviens agent for Montenegro Airlines.

 
Yachting i Montenegro
onsdag, 07 april 2010

Montenegros kystlinje er ikke særlig lang i forhold til f.eks. den kroatiske kystlinje - men den er ubeskriveligt smuk. Især er fjorden Boka Kotorska en af de smukkeste i verden, med dens små antikke pittoreske byer, indkredset af de høje bjerge og med smukke og rolige havne, betagende og har lokket sejlbåde og yachts fra hele verden siden bl.a. Sophia Loren og Carlo Ponti besøgte fjorden i 60-erne.
Ls videre...
 
Priserne på ejendomme falder i 2010
onsdag, 07 april 2010
Centralbanken i Montenegro udmeldte at priserne på ejendomme i montenegros hovedstad, Podgorica, er faldende. Gennemsnitsprisen på en kvadratmeter ligger på ca. 1128 Euro (8350 kr.), som er et fald på 8,4% i forhold til september 2009.
 
Brad og Angelina på kort visit
onsdag, 07 april 2010


Det kendte Hollywood-par Brad Pitt og Angelina Jolie landede i går i Montenegro. Parret var i Bosnien og Hercegovina hvor de besøgte nogle flygtningecentre i anledning af  Angelina Jolies funktion som FN's goodwill ambassadør.

Det er ikke første gang at Brad Pitt besøger Montenegro. I 1988 indspillede han filmen The Dark Side of the Sun i landet. Du kan se nogle klip fra filmen af en meget unge Brad Pitt her.
Ls videre...
 
Lekic udtaget til Ligalandsholdet
onsdag, 20 januar 2010

Michael Lumb skifter fra AGF til Zenit Sankt Petersborg, hvorfor han mandag eftermiddag meldte afbud til Ligalandsholdets træningstur til Thailand med afrejse senere mandag aften. Derfor er Silkeborg-angriberen Rajko Lekic blevet indkaldt til Ligalandsholdet.

Ls videre...
 
I EU uden visum
mandag, 30 november 2009

På dagens møde mellem EU indenrigsministerne, blev det besluttet at fritage Montenegro, Serbien og Makedonien for visumtvang. Dette vil gælde for alle EU lande undtaget Storbritannien og Irland. Dog vil retten blive udvidet til Norge og Schweiz som også er medlemmer af Shengen samarbejdet. Denne beslutning bliver gældende fra d. 19. december 2009.

Dette betyder ikke at man vil kunne få arbejdstilladelse i EU-landene. De som har de nye biometriske pas vil kunne rejse ind i EU i max. 3 måneder hvert halve år.

 
Interaktivt kort
onsdag, 25 november 2009

Vi har udarbejdet et interaktivt kort indeholdende hovedattraktionerne i Montenegro. Du kan zoome ind/ud og klikke på de forskellige ikoner for mere information. Klik på billedet for stort kort. Du kan også lave rutevejledninger eller skrive kommentarer.

.

Ls videre...
 
Maja Savic overvejer at blive i Danmark
lrdag, 07 november 2009

Savic overvejer permanent ophold i Danmark
07. nov. 2009 14.46 Liga kvinder


Maja Savic skiftede i 2004 til Slagelse fra Buducnost i hjemlandet Montenegro, og skiftet til dansk håndbold har været en sportslig succes for en af verdens bedste venstrefløje. Hun optræder i dag med stor succes for FCK Håndbold - men også uden for banen er Savic faldet ualmindelig godt til:

- Jeg har min familie med herop, og min datter er en rigtig dansk pige, som taler perfekt dansk, og Danmark er ligesom blevet mit andet land, siger Savic til DR Sporten.

Ls videre...
 
Posters til salg
lrdag, 31 oktober 2009

Rijeka CrnojevicaDu kan nu købe udvalgte fotos, posters eller postkort her på sitet. Du kan også bestille billedet i ramme eller på stof.

Leveringen kan foregå direkte til den du ønsker skal have gaven.

Kontakt os via email (du kan se kontaktadressen i bjælken til højre).

Priserne er afhængige af størrelse og indramning. Skriv til os for en prisliste.

Tryk "Læs videre" for flere billeder.

Ls videre...
 
Anders Fogh Rasmussen i Montenegro
tirsdag, 27 oktober 2009

NATO's generalsekræter Anders Fogh Rasmussen besøger Montenegro d. 26. november 2009, hvorefter man forventer at landet bliver bedt om at tilslutte sig NATO, i første omgang som kandidat. Man kan godt stå længe i venteværelset; Makedonien har nu ventet i 12 år, Kroatien i 8 og Albanien i 9 år.

Montenegro er i dag i NATO's Partnerskab for Fred, hvor de er repræsenteret i Afghanistan med 2% af sine styrker, som pt. kun overgås af USA.

 
Kendte montenegrinere
fredag, 23 oktober 2009

Selvom Montenegro er et land med kun 650.000 indbyggere, er de rimeligt godt repræsenteret i den danske befolkning og kulturscene. Nogle af dem er blevet både verdens- og danskkendte. Du har sikkert hørt om:

Bojana Popovic, verdens bedste håndboldspiller
Dejan Cukic, skuespiller
Rajko Lekic, fodboldspiller

Se hele listen...

Ls videre...
 
Fjernsyn fra Montenegro
torsdag, 22 oktober 2009

Her på Montenegro.DK kan du fremover se direkte fjernsyn fra Montenegro. Det drejer sig om det statsejede fjernsyn RTCG satellit program. Bemærk at der pga. belastning på deres server godt kan komme kortvarige afbrydelser.

Click to open

Klik for at starte afspilleren i nyt vindue

 
Gamle billeder
tirsdag, 13 oktober 2009

Budva i gamle dage

Disse to billeder viser hvordan Montenegro var engang. Det øverste billede viser Budva fra midten af det forrige århundrede, hvor kun den gamle by var beboet. Det omkringliggende område lå i marker. Et syn som man ikke ville genkende i dag, hvor hele dalen og bjergsiderne er tæt bebygget - og der er planlagt en hel del yderligere. I 1950 var der ca. 600 indbyggere, mens der i dag er ca. 3500 fastboende, et tal der godt kan stige til det tyve-dobbelte i sommermånederne.

Det nederste billede viser

Ls videre...
 
National Geographic
lrdag, 03 oktober 2009


Det kendte tidskrift "National Geographic" har netop udgivet en særudgave af bladet "National Geographic Traveler - 50 places of a lifetime", som er en 25-års jubilæumsudgave. Montenegro er medtaget som den ledende destination i segmentet "Country Unbound" (s. 82).

Ls videre...
 
TV Nyheder
fredag, 25 september 2009

For dem der kan montenegrinsk, er der nu mulighed for at se nyheder fra Montenegro. Det er den nye TV kanal Vijesti, som udgiver en web-udgave af bl.a. dagens nyheder. Du kan se friske nyheder på sitet www.rtvvijesti.com.

 
Montenegro Airlines direkte og bekvemt
sndag, 16 august 2009

Den nye linje imellem København og Tivat i Montenegro, startede d. 30. juni 2009. Jeg fløj selv turen i midten af juli, og må sige at det var en ganske behagelig oplevelse. Flyet var splinternyt med behagelige lædersæder og betjeningen var fin. Selve flyveturen varede ca. 2 timer og 10 minutter.

Man kan flyve tirsdage og torsdage og billetter kan bestilles via Quality Airtours i Vester Voldgade. Se nærmere på www.qualitytours.dk

 
Direkte med Montenegro Airlines
torsdag, 19 februar 2009

Som opfølgning på vores artikel om den nye montenegrinske abassadørudnævnelse i Danmark, hvor ambassadøren fortalte at der arbejdes stærkt på at indføre en direkte linje imellem Podgorica og København, er der nu kommet Montenegro.DK for øre, at sådan en linje pt. forhandles og skulle starte i løbet af juni-juli.

Ls videre...
 
<< Start < Forrige 1 2 3 Nste > Slut >>

Resultater 23 - 44 af 64

Related Items