Home
Vinterbilleder
lrdag, 21 juni 2008

Disse billeder blev taget under en tur til Montenegro i 2004. En kold februar både ved kysten og nordpå i de sneklædte bjerge.


Ls videre...
 
Priser raser opad
sndag, 25 maj 2008

DrinksHer en måned før turistsæsonen for alvor tager fat, har priserne på restauranter og barer fået et ordentligt nøk opad. På bare en måned er priserne steget mellem 20%-30%. En espresso på stranden koster ca. 1½ euro, og Cola er nu oppe på ca. 3 euro. Øl  koster imellem 2-4 euro, og man skal slippe 1.3 euro for en danskvand.

Ls videre...
 
Montenegros præsident genvalgt
fredag, 23 maj 2008

VujanovicDen nyvalgte præsident Vujanovic blev taget i ed i tirsdags, efter at han vandt valget for sin anden regeringsperiode.

Dette er hans 2. valgperiode som præsident, men han er en erfaren herre, som på skift har været både premiereminister og præsident siden 1997. Dette er muligt fordi man i Montenegro tillader bestridelse af præsidentposten i flere end 2 valgperioder - hvis der går mere end 4 år imellem dem.

Ls videre...
 
Visumlempelser for montenegrinere
fredag, 14 marts 2008

VismDen danske og montenegrinske regering underskrev i går en aftale om en mere lempelig udstedelse af visum til montenegrinere der vil til Danmark.

Aftalen blev underskrevet af den montenegrinske indenrigsminister Jusuf Kalamperovic og den danske integrationsminister Birthe Rønn Hornbæk, som begge ytrede at det var en vigtig aftale for begge lande.

Ls videre...
 
Boligpriser på vej ned
mandag, 21 januar 2008

Montenegros Centralbank har meddelt at boligpriserne forventes at stagnere eller falde pga. manglende købslyst og de høje priser, som nu enkelte steder er på niveau med Spaniens. Flere ejendomsmæglere melder også om den samme trend.

Rapporten nævner at de høje priser bl.a. skyldes at Podgorica nu er blevet en landehovedstad, hvormed etableringen af ambassader, internationale organisationer mv. har skabt en forhøjet efterspørgsel på luksuriøse ejendomme og forretningslokaler. Dette har gjort at kvadratmeterprisen nu er oppe på 1700 euro (ca. 12.500 kr) i Podgorica, hvilket er en fordobling af den oprindelige ejendomsvurdering.

Ls videre...
 
Præsidentvalg 6. april
torsdag, 24 januar 2008

Den 17. januar blev der udskrevet præsidentsvalg i Montenegro - det første siden dets uafhængighed. Det skal stå den 6. april og der er store forventninger blandt oppositionen.

Præsidentfunktionen i Montenegro er af mere symbolsk karakter, men har dog den magt at kunne udpege regeringsforhandler i tilfælde af valg. Valget bliver også betraget muligt banebrydende i forhold til ophævelsen af det magtmonopol som landets ledende regerinsparti, DPS, har holdt siden 1991.

Den politiske situation i landet har siden Jugoslaviens opløsning i 1991. været særdeles kompliceret og til tider direkte eksplosivt. Det er dog lykkedes at bibeholde freden i landet trods de store interne problemer det har måttet slås med i borgerkrigsårene i Jugoslavien. I dag er parlamentarismen opblomstret - ikke mindst på grund af EU.

Ls videre...
 
Montenegro på vej mod EU
tirsdag, 16 oktober 2007

EU flagMontenegro underskrev i dag i Luxemburg Aftalen om stabilization og tilslutning med EU. Den nuværende aftale er dog midlertidig, indtil alle 27 EU lande godkender Montenegros kandidatur.

Aftalen blev underskrevet af premiereminister Sturanovic, mens signaturen fra EU's side blev sat af EU-kommisær for udvidelse Oli Ren og den portugisiske udenrigsminister Luis Amado.

 Montenegro har allerede indført euro som valuta, men er dog ikke medlem af euro-zonen.

 
Undgå Budva - hvis du ikke er til det vilde natteliv
torsdag, 19 juli 2007

Efter en tur til Montenegro i starten af juli sammen med familien, hvor vi en del af tiden var i Budva, Montenegros turisthovedstad, må jeg kraftigt advare andre familier imod at tage til denne by i højsæsonen. Vores lejlighed lå ellers i den nordlige del af byen 1,5 km fra centrum.

Ls videre...
 
Paragliding og svævefly
lrdag, 07 april 2007

Paragliding

For dem der elsker luft under vingerne og er øvede paraglidere så rangerer Montenegro nok mellem de bedste steder i Europa. Bjergene som går helt ud til kysten og som er ca. 1000 m. høje, er som skabt til at kaste sig fra ud i det blå. Vinden som ofte kommer fra havet gør at man kan få gode og lange hop. Ofte ser strandgæsterne paragliderne glide hen over himlen, for sidenhen at lande ned i selve vandkanten. Opturen - ja, den foregår via bil.

 

Ls videre...
 
Min tur i marts 2007
torsdag, 15 marts 2007

PodgoricaMontenegro - starten 2007:  Jeg havde en hurtig tur til Montenegro i starten af marts 2007, og blev en del overrasket. Det mest beskrivende ord for landet må være "sprudlende", for det summer af aktivitet i byerne på kysten. Selv de smukke bjerge, havet og det dejlige varme forår, kan ikke skjule at Montenegro nu mest ligner DR's byggeri x 10.000 - ja, det er simpelthen en gigantisk byggeplads.

Ls videre...
 
Montenegro - MNE
tirsdag, 22 august 2006

MneFra 1. september kan man "risikere" at møde følgende mærkat på biler - (MNE) - i skal ikke være nervøse, det er blot tegnet for Europas nyeste stat - Montenegro.

Foruden forkortelsen MNE for biler, vil ME være Internet-domænet for Montenegro, lyder det fra den internationale organisation for standarder (ISO).

 
Cetinje klosteret
torsdag, 19 juli 2007

Cetinje klosteret

Tæt ved kysten i den gamle hovedstad Cetinje ligger hovedsædet for den Montenegrinske ortodokse Kirke, Cetinje Klosteret. Det er et kloster som oprindeligt stammer fra 15. tallet og som huser berømte relikvier som Skt. Johannes højre hånd og et stykke af Jesu kors.

Ls videre...
 
Montenegro er ikke kun strand
sndag, 09 juli 2006

 Landet har i mange år været promoveret som et strandparadis. Det er det også - men det er langtfra det eneste Montengro byder på. Jeg nyder selv mest det nordlige Montenegro - The Highlands. Det er der man finder ro, smukke udsigter, vandløb, floder man kan drikke fra og bjergudsigter som kan give én åndenød.

Ls videre...
 
BT om Montenegro
sndag, 09 juli 2006

   I maj 2005 fik danskerne øjnene op for Montenegro som feriested. BT sendte en journalist til landet, og ud af det kom der en stor artikel på forsiden af sektionen "Rejser"

Ls videre...
 
Russisk kapital flyder i Montenegro
mandag, 25 december 2006

RussiaNedenstående artikel er fra New York Times fra 24. december 2006 og er på engelsk.

Tiny Montenegro Booms, and Eyes the Russian Hand That’s Feeding It

BECICI, Montenegro — Montenegro has never seen anything quite like the Hotel Splendid. For almost half a mile, this complex of penthouse suites, swimming pools and boutiques stretches along the Adriatic shoreline providing unparalleled luxury for those who can afford it.

But like many of the projects backed by Russian investment funds that have recently poured into this small country, the hotel has earned a less than glamorous reputation. Three bombs exploded at the site during construction. The police officer investigating the blasts was killed. When the hotel opened in September, guests were bused in under the watchful eyes of armed guards.

Ls videre...
 
Ralf Schumacher køber stor ejendom i Montenegro
mandag, 27 november 2006

Det forlyder at den store Formel 1 stjerne, Ralf Schumacher har købt en stor ejendom i Montenegro, tæt ved byen Herceg Novi. Racerstjernen har købt Titos gamle villa og prisen anslås til ca. 7,5 millioner Euro. Hans lillebror har for pressen bekræftet købet og siger at Ralf valgte Montenegro, fordi landet endnu var uopdaget men også fordi at ejendommen tilbød fred for de anmassende paparazzier.

 
Herald Tribune om boligmarkedet i Montenegro
torsdag, 17 august 2006

New York Times bragte en stor artikel om boligmarkedet i Montenegro. Følg følgende link for at læse artiklen på engelsk.
Læs artiklen

 
Fordomme
sndag, 09 juli 2006

Jeg skriver dette, fordi jeg ofte bliver spurgt om der er fare for krig i Montenegro. Det må vel skyldes fordi at folk tror, at der i halvfemserne blev udkæmpet en borgerkrig i det daværende Jugoslavien, og at Montenegro derfor er et "farligt" sted at tage til. Nej, nej, nej - må jeg gentage. Montenegro var ikke væsentligt involveret i krigen og der udkæmpedes aldrig slag på landets territorium. Tværtimod, det dannede et fristed for flygtninge fra de tidligere jugoslaviske republikker. Der er ligeså fredeligt i Montenegro som i Århus.

 
Montenegrinere i Danmark
sndag, 09 juli 2006

Jep, de findes også her. :o)

De første montenegrinere kom til Danmark i slutningen af 1960. Dengang manglede Danmark arbejdskraft (som nu) og mange syntes at det kunne være spændende at tage "op nordpå" og arbejde et par år. De fleste blev dog og etablerede sig for bestandigt i landet. Nu er Danmark jo ikke så langt væk, så mange montenegrinere holder stadig tæt kontakt til deres oprindelsesland. Mange, også de unge, taler også sproget.

Der er ca. 2-3000 montenegrinere i Danmark. Den nye venskabsforening kan du konktakte gennem denne hjemmeside.

 
Montenegro atter et selvstændigt land
mandag, 26 juni 2006

I går anbefalede FN's sikkerhedsråd at Montenegro bliver anerkendt som selvstændigt land.

Formanden for Sikkerhedsrådet, udenrigsminister Per Stig Møller opfordrede til mødet at landet officielt bliver anerkendt som selvstændigt land, efter en folkeafstemning i maj, hvor et flertal af befolkningen stemte 'ja' til at genindføre landets suværenitet, som det mistede efter 1. verdenskrig.

Montenegro er den sidste af seks republikker som løsriver sig fra landet, som i mere en 50 år var kendt som Jugoslavien.

Republikken er på størrelse med Nordirland og har ca. 670.000 indbyggere. Det første land som anerkendte selvstændigheden efter proklamationen af selvsteændigheden var Island. Danmark anerkendte landets selvstændighed i sidste uge.

 
<< Start < Forrige 1 2 3 Nste > Slut >>

Resultater 45 - 64 af 64

Related Items